فن کویل چیست؟ خرید انواع فن کویل سقفی، دیواری، کانالی

یکی از اعضای مهم و تاثیرگذار در سیستم گرمایشی و سرمایشی هر ساختمانی سیستم فن کویل است که از نام این دستگاه میتوان متوجه شد که این سیستم برای تامین دمای مطلوب در فصول سرما و گرما است. و از دو بخش اصلی فن دمنده هوا (وظیفه انتقال گرما یا سرما به داخل مکان مورد نظر را دارد.) و کویل تشکیل شده است. در ادامه بخش های دیگر فن کویل را به شما معرفی خواهیم کرد پس با ما همراه باشید.

فن کویل چیست؟

همان طور که از اسم این وسیله مشخص است، فن کویل تشکیل شده است از فن و کویل؛ یعنی یک فن که یک کویل (سیم پیچ) جلوی آن قرار گرفته است.فن کویل عضوی از یک سیستم HVAC (تهویه مطبوع) است که امروزه در ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری و …، بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. در فصل گرما، آب سرد تولیدی توسط چیلر یا مینی چیلر و در فصل سرما، آب گرم تولیدی توسط دیگ یا پکیج، درون لوله های کویل به گردش در می آید. سپس جریان هوای ورودی به یونیت، از روی کویل عبور کرده و بعد از تغییر دما، درون فضای اتاق­ دمیده می شود. در واقع این تجهیز نوعی سیستم سرمایشی و گرمایش محسوب می شود که هنوز هم جز لیست پرفروش های سیستم های تهویه مطبوع است.مدل ها و ظرفیت های متفاوتی با توجه به مشخصاتی که سازه شما دارد، در ادامه با انواع فن کویل آشنا می شوید.

یک دستگاه فن کویل وسیله ای ساده است که شامل مبدل حرارتی و فن است. این دستگاه بخشی از سیستم تهویه مطبوع موجود در ساختمان های مسکونی، تجاری و صنعتی و … است. یک فن کویل، دستگاهی با قابلیت های گوناگون است که گاهی اوقات با مکش هوای موجود، درجه حرارت فضای محیط اطراف خود را تنظیم می کند. این کنترل توسط یک سوئیچ دستی خاموش/ روشن یا یک ترموستات انجام می شود. تر موستات به فن یا به شیر کنترل فرمان می دهد که با تغییر دور فن یا تغییر میزان دبی آب ورودی به کویل ها می توان به دمای مطلوب در هر فضا دست یافت.
اساسا دستگاه های فن کویل با آب سرد و گرم از دیگ های مرکزی و چیلر تغذیه می شوند. فن کویل ها برای آن که انرژی تولید شده توسط مولد انرژی (گرم کننده یا خنک کننده) را به محیط ارائه دهند، معمولا از دو لوله (گرم یا سرد) و چهار لوله (هر دو واحد گرمایش و خنک کننده به صورت همزمان) بهره می گیرند.
دستگاه فن کویل نصب نسبتا ساده ای دارد. با این حال، برای اطمینان از عملکرد کارآمد نیاز به تعمیر و نگهداری منظم دارند. هنگامی که یک فن کویل هوا را خنک می کند، آب کندانس شده به روی کویل ها وارد سینی زیر آن می شود و از آنجا توسط لوله ی درین، آب باید تخلیه گردد.

فن کویل سقفی توکار

عملکرد فن کویل

برای توضیح ساختار کویل می‌شود گفت که کویل شبیه به رادیاتور ماشین است؛ البته برای انتقال حرارت بهتر جنس لوله های این کویل از مس است. برای جمع بندی می‌توان گفت که کویل یک وسیله ای است که از کنار هم قرار گرفتن تعدادی لوله تشکیل شده و جنس این لوله ها برای انتقال حرارت بهتر از  جنس مس است.

برای مثال وقتی آب با دمای ۵۰ یا ۶۰ درجه سانتی گراد وارد کویل می‌شود، از طریق فنی که پشت کویل قرار دارد، هوای اتاق رو سریع گرم می‌شود؛ یا در حالتی که آب با دمای ۵ تا ۱۰ درجه وارد کویل می‌شود، هوای اتاق سریع سرد می‌شود. نحوه انتقال حرارت در این وسیله بحث پیچیده ای است که در اینجا به آن نمی‌پردازیم.

عملکرد فن کویل

کاربرد این دستگاه این است که با توجه به دمایی که مد نظرمان است محیط را گرم یا سرد می‌کند. البته به این نکته توجه کنید که فن کویل خود ذاتاً مولد گرما یا سرما نیست و نیاز به آب ورودی با دماهای مختلف دارد. این آب ورودی، معمولا توسط چیلر یا دیگ موتورخانه و حتی پکیج خانگی داخل آپارتمان تنظیم دما می‌شود و توسط پمپ به فضای داخلی ارسال می‌شود.

در عین سادگی کلمه این دستگاه، چندین نوع از این مدل دستگاه تهویه وجود دارد که بسته به تعریف پروژه یا نوع ساختمان از یک نوع آن استفاده می‌شود. بطور مثال یک نوع از دستگاه فنکویل موجود است که اکثرا برای محیط اداری و تجاری استفاده می‌شود. البته روی کلمه اکثراً تاکید می‌شود چون مثال نقض این موضوع بسته به محدودیت‌های پروژه وجود دارد.

لیست قیمت انواع فن کویل

لیست قیمت مدل های کانالی
مدلقیمت
fan coil کانالی ۶۰۰CFMتماس گرفته شود
fan coil کانالی ۸۰۰CFMتماس گرفته شود
fan coil کانالی ۱۰۰۰CFMتماس گرفته شود
fan coil کانالی ۱۲۰۰CFMتماس گرفته شود
fan coil کانالی ۱۴۰۰CFMتماس گرفته شود
fan coil کانالی ۱۶۰۰CFMتماس گرفته شود
fan coil کانالی ۱۸۰۰CFMتماس گرفته شود
fan coil کانالی ۲۰۰۰CFMتماس گرفته شود
fan coil کانالی ۲۵۰۰CFMتماس گرفته شود
fan coil کانالی ۳۰۰۰CFMتماس گرفته شود

طرز کار فن کویل ها

در واقع این دستگاه یک سیستم انتقال حرارت آب به فضای محیط با توجه به نیاز فصل مورد نظر است.

انواع فن کویل ها از لحاظ شکل ظاهری

این فن ها بر اساس شکل ظاهری، محل نصب و نوع کارایی به چندین دسته تقسیم میشوند که شما باید با مشاوره با متخصصین درباره این شاخص ها، بتوانید سیستم مناسب را برای فضای خود انتخاب کنید.

این سیستم ها بر اساس شاخص هایی که پیش تر اشاره شد به چند دسته نوع میشوند که عبارتند از :

  • فن کویل دیواری
  • مدل کاستی
  • مدل زمینی روبرو زن یا بالازن
  • مدل سقفی توکار
  • مدل سقفی روکار

بررسی انواع فن کویل‌ها

پادکست معرفی فن کویل و انواع آن

پادکست معرفی فن کویل و انواع آن

 

فن کویل دیواری (Wall Mounted)

مدل های دیواری ظاهر بسیار شبیه به اسپیلت های دیواری دارند. و امروزه تبدیل به یکی از رایج ترین سیستم های سرمایشی و گرمایشی در ساختمان ها شده اند و یکی از بهترین انواع فن کویل هستند.

یکی از علت های مورد استقبال قرار گرفتن مدل های دیواری این است که معمولا در فضاهای کوچک استفاده میشود از آنها در حجم کاری کم استفاده میشود در نتیجه میتوانند انتخاب مناسب و مقرون به صرفه ای برای محیط های کوچک باشند.

  • فن کوئل های دیواری در ظرفیت های بین ۲۰۰ تا ۸۰۰ CFM (سی اف ام) و روبرو زن تولید میشوند.

مشخصات فن کویل دیواری

این نوع نسبت به مدل های قبلی ظاهر زیباتری دارد و بر روی دیوار نصب می‌شود.

از نظر زیبایی فرق آنچنانی با اسپلیت های دیواری ندارد، فقط اندازه لوله های کویل آن ها تفاوت دارد. در فن کوئل های دیواری قطر لوله های مسی بزرگتر است. علت این تفاوت به خاطر نوع خنک کاری است؛ در اسپلیت گاز برای سرمایش درون کویل فرستاده می‌شود ولی در مدل دیواری درون کویل ها آب جریان دارد.

سهولت نصب نیز جزو ویژگی های این فن کویل محسوب میشود که به راحتی بر روی دیوار با کشیدن لوله درین و لوله های ورودی و خروجی آب نصب میگردد.

فن کویل های کاستی (Cassette)

فن کویل های کاستی یکی از جذاب ترین مدل های موجود در بازار هستند چرا که اجزای این دستگاه در سقف کاذب قرار میگیرد و ویژگی های دیگری نیز مانند پوشش فضا به صورت یک طرفه و چهار طرفه دارد. این دستگاه در دو مدل دو لوله و چهار لوله به بازار عرضه میشوند.

فن کویل های کاستی

پنل (Panel) فن کویل کاستی بر خلاف مدل سقفی توکار که صرفا روبرو زن میباشد در بیرون سقف (وسط سقف) قرار میگیرند. هواگیری آن از پنجره ها یا شبکه ها مرکزی که در شکل زیر نشان داده شده است انجام میشود و هوادهی از طریق شبکه های (دریچه های) جانبی شکل میگیرد.

یکی از دلایل محبوبیت این نوع  نصب آسان و ساده آن و کارایی بالای آن است.

فن کویل کاستی چهار طرفه

از نظر ظاهری این مدل یک دستگاه چهارگوش با چهار دمپر در چهار طرف خود است که کار این دمپرها پرتاب باد می‌باشد. در واقع این مدل از چهار طرف پرتاب باد و از وسط مکش انجام می‌دهد. قاعدتا به دلیل پرتاب باد از چهار طرف و مکش از وسط، این مدل چه در اتاق و چه در جاهای دیگر نصب باید در وسط سقف قرار گیرد.

به خاطر قرار گرفتن در وسط سقف که در اتاق معمولا جای چراغ یا لوستر است؛ ممکن است این دستگاه از نظر زیبایی برای مناطق مسکونی مورد پسند قرار نگیرد. دلیل دیگر استفاده نشدن از این مدل در ساختمان های مسکونی، نیاز به حداقل ۴۰ سانتی متر سقف کاذب برای قرار دادن بخش تو کار فن کوئل کاستی می‌باشد.

فن کویل کاستی چهار طرفه

فن کوئل کاستی چهار طرفه در محیط های اداری و تجاری کاربرد زیادی و پرتاب باد قابل قبولی نیز دارد. این فن کویل ها به خاطر وجود دمپرهای اتوماتیک در چهارطرف که زاویه این دمپرها از ۱۵ تا ۸۰ درجه تغییر می‌کند، هوا را به خوبی گردش می‌دهد. بنابراین، در بحث توزیع هوا این دستگاه بسیار عالی عمل کرده و کم نظیر هستند. ولی در مورد پرتاب باد، این مدل قدرت مدل کانالی یا فن کوئل سقفی توکار را ندارد. پرتاب باد مدل کاستی چهارطرفه ۳/۵ تا ۴ متر است.

فن کویل کاستی یک طرفه

این مدل همان طور که نام آن مشخص است، از یک طرف پرتاب باد می‌کند. از این مدل در محیط های مسکونی زیاد استفاده می‌شود و در بسیاری از برج های مسکونی از این مدل استفاده شده است. به دلیل یک طرفه بودن، معمولا این دستگاه را در گوشه اتاق یا فضا نصب می‌کنند.

مشخصات این مدل مانند فن کویل کاستی چهار طرفه است و شامل پمپ درین میباشد.

فن کویل زمینی (Floor Standing)

فن کویل زمینی یکی از انواع فن کویل است که شاید برای خیلی از ما یادآور خاطرات باشد زیرا در گذشته در ساختمان های مسکونی یا ساختمان های اداری از آن استفاده میشدند که در گذشته از یک پیچ سه سرعته برای کنترل آن استفاده میشود که دما را کنترل نمیکرد. ولی امروزه مدل های زمینی ترموستات دارند و به صورت اتوماتیک ساخته میشوند.

یکی از معایب بزرگ این مدل این بود که در طراحی فضای محیط را اشغال میکردند و شاید باعث نا همانگی در دکوراسیون محیط میشدند ولی به دلیل اینکه در دیوار یا سقف کارگذاری نمیشود تعمیر یاسرویس آن ساده تر میشود.

مشخصات فن کویل زمینی

این مدل در ادارات، بانک ها بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. در شهرک های مسکونی قدیمی، استفاده از فن کویل ها متداول بود. یکی از مشکلات استفاده از این سیستم که به دستگاه آسیب وارد می‌کند نشستن ساکنین روی آن است و فضای بیشتری از محیط را اشغال میکند و به همین دلیل استفاده از این مدل در شهرک های مسکونی کمتر شد.

در حال حاضر این دستگاه ها در انواع مختلف تولید می‌شوند. یکی از این مدل ها فن کوئل سقفی-زمینی است که قابل نصب بر روی زمین یا روی دیوار  و همچنین قابل نصب بین سقف و دیوار می‌باشد.

مشخصات فن کویل زمینی

نوعی فن کویل با نام زمینی فوق باریک و نیز وجود دارد که می‌توان آن را بر روی دیوار یا زمین نصب کرد. در واقع برتری این مدل به خاطر ظاهر زیبا و فوق باریک بودن آن است که به هیچ وجه نمی‌توان روی آن نشست و مشکل معمول سایر فن کویل های زمینی را ندارد. این مدل تنها از شرکت آسا تهویه قابل تهیه است و مدل مشابه در ایران موجود نیست.

البته نوعی فن کویل زمینی به نام فن کویل دکوراتیو نیز است که سطح شیب داری دارد و نمی‌توان بر روی آن نشست.

فن کویل داکتی یا کانالی (Ducted)

فن کویل های کانالی یا داکتی معمولا ظرفیت بیشتری نسبت به مدل های کاستی و دیواری دارند و به همین دلیل بیشتر برای محیط های بزرگ استفاده میشوند و برای استفاده از این مدل باید داکت یا کانال کشی کنید.

فن کویل های کانالی در ظرفیت های ۶۰۰ تا ۲۲۰۰ فوت مکعب در هر دقیقه ساخته میشوند.

مشخصات فن کویل کانالی

این نوع  نیز داخل سقف کاذب نصب می‌شود و دور از دید مستقیم قرار دارد. ولی قدرت بیشتری دارد؛ یعنی دارای پرتاب باد بهتری است . مدل کانالی ظرفیت هوادهی بالاتری نیز دارند و در مواقع نیاز به ظرفیت های بالاتر به جای فن کویل سقفی توکار از  فن کویل کانالی استفاده می‌شوند.

نام دیگر این دستگاه، فن استاتیک بالا (High Static) می‌باشد که علت آن همان پرتاب باد بالاتر است. این دستگاه هوا را از طریق کانال منتقل می‌کند؛ یعنی زمانی که پرتاب باد از یک نقطه ای بهینه یا امکان پذیر نیست، این هوا را از طریق کانال به ۴ یا ۱۰ متر دورتر جابجا می‌کند.

این متراژ جابجایی هوا بستگی به ظرفیت و تحمل افت فشار کانال ها نیز دارد و تا فواصل بیشتری نیز امکان پرتاب هوا را دارد.

انواع فن کویلهای داکتی

  • مدل سقفی تو کار
  • مدل سقفی روکار
  • مدل روکار ایستاده

فن کویل سقفی توکار

همان طور که از اسم این وسیله مشخص است، این مدل داخل سقف خانه ها نصب می‌شود و زیر آن یک دریچه بزرگ برای بازدید قرار می‌گیرد. مکش هوا از زیر یا در بعضی موارد از پشت این دستگاه انجام می‌شود. در جلوی این فن کویل یک دریچه مشبک قرار می‌گیرد که در صورت مکش از پشت، در پشت دستگاه هم قرار می‌گیرد. همچنین در جلوی دستگاه یک دریچه دیگر قرار دارد که وظیفه پرتاب باد را بر عهده دارد؛ یعنی هوای خروجی گرم یا سرد از آنجا پرتاب می‌شود.

قطعاً با این فن کویل برخورد داشته اید، ولی چون در سقف کاذب نصب می‌شود و نمای جالبی هم ندارد احتمالا ظاهر آن کمتر دیده می‌شود. البته با وجود یک ترموستات آنالوگ یا دیجیتال که اطراف این دستگاه قرار دارد می‌توان متوجه حضور این فن کویل شد. این فویل بسیار ساده بوده و امکانات چندانی ندارد.

فن کویل های ایستاده (Cabinet)

فن کویل های ایستاده هم شباهت بسیار زیادی به اسپیلت های ایستاده دارند. این مدل معمولا مناسب فضاهای بسیار بزرگ است و دارای کویل های اب سرد و گرم است که دمندگی هوا از قسمت پایین انجام میشود و بخش دمنده در قسمت بالا تعبیه شده است.

آیا فن کویل ها هوای تازه تولید میکنند؟

در شرایط هوای آلوده کلان شهرها کسانی که قصد دارند برای محیط کار یا محل زندگی خود سیستم تهویه مطبوع (HVAC) تهیه کنند انتظار دارند تا علاوه بر اینکه این دستگاه عمل سرمایش و گرمایش را بر عهد داشته باشد از طرفی هوای تازه و مطبوع نیز تولید کند ولی آیا فن کویل ها میتوانند هوای تازه نیز وارد هوای ساختمان کنند؟

فن کویل ها از نظر تولید هوای تازه به دو دسته تقسیم میشوند که عبارتند از :

  • نوع اول

دسته اول فن کویل ها اصلا برای تولید هوای مطبوع طراحی نشده اند و شما برای اینکه از هوای مطبوع در محیط بهره مند شوید نیاز دارید تا با اضافه کردن سیستم هوا ساز مرکزی این قابلیت را برای سیستم تهویه مطبوع خود ایجاد کنید.

در این مدل ترموستات های کنترلی یا سنسورهای مخصوص نصب میشود و این ترموستات ها با توجه به گرمی و سردی هوا میزان دمای مطلوب را برای محیط تشخیص میدهند و فن کویل به وسیله فن (دمنده) سرمایش یا گرمایش را به فضا تزریق میکند.

نقش هواساز در این فن کویل به این صورت است که بعد از تولید هوای تازه و فیلتر کردن آن رطوبت مورد نیاز را هم تامین میکند و بعد از آن به شکل سرما یا گرما توسط سیستم فن به محیط انتقال داه میشود.

  • نوع دوم

این دسته از انواع فن کویل (فن کویل های کانالی) وظیفه تهویه مطبوع و تامین هوای تازه را به تنهایی بر عهده دارند و شما در این سیستم نیازی به هواساز ندارید ولی این  نوع نمیتواند با کیفیت بالا وظیفه هواساز را بر عهده بگیرد.

در این بخش سعی کردیم تا شما را با انواع فن کویل آشنا کنیم تا بدانید اصلا چند مدل از این سیستم در بازار وجود دارد.

فن کویل ها از لحاظ لوله کشی

فن کویل ها از لحاظ لوله کشی به دو دسته تقسیم بندی میشوند :

  • فن کویل های دو لوله
  • فن کویل های چهار لوله

فن کویل دو لوله

در این دستگاه ها دو لوله تعبیه شده است که یکی برای ورود آب سرد یا گرم  است و دیگری برای خروج همان آب ورودی است.

فن کویل چهار لوله ای

در این کویل ها ۴ لوله تعبیه شده که دو لوله ان برای ورود آب سرد است و دیگری برای ورود آب گرم که دو لوله دیگر برای خروج آن است و مزیت این مدل نسبت به مدل دو لوله ای این است که در فن کویل ۴ لوله ای شما میتوانید به صورت همزمان آب سرد و گرم را وارد سیستم کنید و مدل دو لوله این این قابلیت را ندارد و شما باید یا آب سرد را وارد سیستم کنید یا آب گرم.

به طور مثال اگر یک اتاق یا فضای محل زندگی یا کار شما نیاز به سرمایش داشت، آب سرد وارد آن فن کویل میشود و سرمایش شما را تامین میکند و به صورت موازی اگر فضای دیگری نیاز به گرمایش داشت برعکس آب گرم در فن کویل ها جریان می یابد.

تفاوت فن کویل دو لوله‌ای و چهار لوله‌ای

اگر بخواهیم نتیجه گیری کنیم میتوانیم بگوییم که شما با استفاده از این مدل میتوانید به صورت همزمان هم سرمایش داشته باشید و هم گرمایش!!!

اجزای تشکیل دهنده فن کویل ها

اجزای تشکیل دهنده فن کویل ها

  1. فن
  2. الکتروموتور
  3. کویل (مبدل حرارتی)
  4. شیر هواگیری
  5. فیلتر
  6. سینی درین
  7. ترموستات

البته امروزه با رشد تکنولوژی قابلیت های جدیدی به فن کویل ها اضافه شده است که ما در شرکت فنی مهندسی آسا تهویه در تلاش هستیم تا بهترین ها را به شما مشتریان عزیز ارائه دهیم.

بررسی ترموستات در فن کویل

خیلی از شما با واژه ترموستات در دنیای صنعت آشنا هستید و میدانید که وظیفه این قطعه چیست ولی برای عزیزانی که اطلاعات فنی ندارند ترموستات در فن کویل وظیفه کنترل دما در فضاهای مختلف و متفاوت را دارد.

در واقع این دستگاه تفاوت میان دمای فعلی و دمای مطلوب را تشخیص داده و دست به کار میشود.

برای فن کوئل‌ها دو نوع ترموستات داریم که با معیار دو لوله بودن یا چهار لوله بودن انتخاب میشود:

  1. ترموستات‌های دیجیتال
  2. ترموستات‌های آنالوگ 

تجهیزات جانبی مورد استفاده در فن کویل

عملا به تجهیزاتی، لوازم جانبی در فن کویل میگویند که قابلیت کنترل این دستگاه را دارند که در این بخش قصد داریم با ما به بررسی تعدادی از این لوازم جانبی فن کویل بپردازیم پس همچنان با ما همراه باشید.

۱- بررسی شیر متعادل کننده

معمولا در پروژه‌های بزرگ که طول لوله کشی زیاد است ما مشکل افت دبی آب را داریم (دبی آب به میزان یا حجم آب جابجا شده از یک سطح مقطع مشخص در بازه زمان مشخص دبی آب گفته میشود که البته واژه آبدهی نیز برای آن استفاده میشود.) و همین موضوع باعث میشود تا فرآیند گرم و سرد کردن محیط به شکل مطلوب اتفاق نیافتد.

شیر متعادل کننده

یکی از راهکارهای خلاقانه که برای این معظل مورد استفاده قرار میگیرد استفاده از همین Balancing valve یا شیر تعدیل است که در مسیر آب خروجی از فن کویل استفاده میشود تا دستگاه‌هایی که لوله کشی کوتاه‌تری دارند یا به سیستم گرمایش و سرمایش اصلی نزدیک‌تر هستند آب بیش از نیاز خود وارد چرخه نکنند که در نهایت موجب میشود تا بتوانیم با افت فشار آب مقابله کنیم.

البته در گذشته راهکاهایی مثل طراحی لوله کشی معکوس مورد استفاده قرار میگرفت ولی امروزه از روش‌های جدیدتری برای این کار استفاده میشود.

۲- شیر سه راهه برقی

برای اینکه بتوانیم استفاده از شیر سه راهه برقی یا Electric 3-Way valve برای شما علاقه‌مندان بهتر توضیح دهیم بهتر است که در ابتدا ضریب همزمانی را تعریف کنیم.

ضریب همزمانی به این معناست که چند درصد از فن کویل‌های هر پروژه به صورت همزمان روشن و فعال هستند.

با یک حساب و کتاب ساده میتوان گفت هر چقدر متراژ پروژه کمتر باشد مقدار ضریب همزمانی بیشتر و هر چقدر متراژ پروژه بیشتر این ضریب کمتر است.

شیر سه راهه برقی

دبی آبی که از دیگ آب گرم یا چیلر عبور میکند به مراتب از دبی آب در یونیت‌های فن کویل کمتر است و به همین دلیل از شیر سه راهه برقی استفاده میکنند تا زمانی که دمای اتاق به دمای مد نظر رسید یا فن کویل خاموش شد دستور قطع شدن از ترموستات یا دستگاه به شیر سه راهه برقی ارسال میشود تا آب در این فن کویل دیگر جاری نشود و همین موضوع در نهایت موجب میشود که دبی آب دستگاه‌های تامین کننده سرمایش و گرمایش با یونیت‌های فن کویل تثبیت شود.

۳- شیرهای دو راهه PICV

معمولا با قرار دادن این شیرهای دو راهه که اصطلاحا به آن‌ها PICV میگویند سیستم را تحت فشار قرار میدهند که سیستم به اندازه نیاز آب را به هر بخش هدایت کند. در واقع شبکه هر جا که نیاز بود به همان اندازه کار میکند.
مدل برقی شیرهای تحت فشار یا PICV دو راهه هستند.

شیرهای دو راهه PICV

در واقع PICV مخفف Pressure Independent Control Valves است.

نکات مهم هنگام انتخاب فن کویل:

در خرید دستگاه و یا تجهیزات صنعتی دیگر مثل گذشته تنوع کمی وجود ندارد بلکه امروزه برند های خیلی زیادی بوجود آمدند که سبک و مدل های مختلفی را تولید کرده اند، بنابر این شما عزیزان هنگام خرید فن کویل باید نکات قابل توجه ای که در ادامه برایتان آماده کرده ایم توجه کنید. در خرید فن کویل اولین موردی که باید به آن توجه کنید نوع فن کویل از لحاظ کاربرد در فضایی که قرار است قرار بگیرد، توانایی یا قدرت موتور، جنس بدنه، زیبایی و ظرفیت فن کویل توجه کرد. البته که قیمت را بهتر است فراموش نکنیم اگر بخواهیم به قیمت توجه کنیم بهترین کار این است که قیمت فن کویل های مختلف یا همان فن کویلی که انتخاب کردیم را از چند فروشگاه معتبر استعلام بگیریم تا از بهترین قیمت مطلع شویم. نکته: فراموش نکنید که قیمت ها نسبت به خدمات و قابلیت های مختلفی که شرکت ها دارند متفاوت است پس با دقت بررسی کنید. جذابیت و یا زیبایی ظاهری فن کویل میتواند از موارد خیلی مهم باشد چرا که جزو یکی از تجهیزات ساختمان است. یکی دیگر از موارد قابل توجه که چندی پیش بهش پرداختیم ظرفیت فن کویل است که باید آن را نسبت به زیر بنای فضای مورد نظر یا ساختمان در نظر بگیرید که بتوانید به خوبی سرمایش و گرمایش محیط را انجام دهد.

در مقاله فن کویل چیست تمام تلاش خود را کردیم تا شما را به صورت کامل با فن کویل و انواع آن آشنا کنیم و این سیستم تهویه مطبوع را از همه جنبه‌ها با هم بررسی کنیم امیدواریم از مطالعه این مطلب لذت برده باشید و لطفا نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر علاقه مندان این حوزه به اشتراک بگذارید.

تماس با ما

FAQ

فن‌ کویل از ابزار توزیع هوا محسوب شده و به منظور گرمایش در زمستان و سرمایش در تابستان مورد استفاده قرار می‌گیرد. آب گرم یا سرد مورد نیاز در موتورخانه توسط دیگ آب گرم یا چیلر تأمین شده و توسط پمپ و شبکه لوله‌کشی به فن‌کویل می‌رسد. هوا توسط فن از روی کویل‌های فین دار که حاوی آب گرم/سرد هستند عبور داده شده و فضای اطراف را گرم/سرد می‌کند. کنترل دما با فرمان ترموستات به فن جهت روشن یا خاموش شدن آن و براساس دمای محیط انجام می‌گیرد.

فن‌کویل در مدل‌های مختلف زمینی، دیواری، سقفی و کانالی و کاستی چهر طرفه ، کاستی یکطرفه و کاستی دو طرفه به صورت نمایان یا پنهان ساخته می‌شود. بسته به ملاحظات معماری، فضای اشغال شده و در دسترس بودن تجهیز، می‌توان از مدل‌های مختلف استفاده کرد. بطور مثال از فن‌کویل‌ کانالی که در داخل فضای سقف کاذب نصب می‌شود برای فضاهای نسبتاً بزرگ می‌توان استفاده کرد. هنگامیکه محدودیتی از نظر نصب در فضای سقف وجود داشته باشد از فن‌کویل زمینی استفاده می‌شود.

۱ – کنترل مستقل درجه حرارت هر فضا.
۲ – صرفه‌جویی در انرژی و طولانی کردن عمر چیلر از طریق خاموش کردن مقطعی فن‌کویل در فضاهای خالی (کنترل دستی یا اتوماتیک) .
۳ – نیاز به فضای کم جهت استقرار و عدم نیاز به کانال‌کشی و سقف کاذب (در انواع زمینی و دیواری).
۴ – عدم تأثیر خرابی یک دستگاه بر فضاهای دیگر.

اشتراک در
اطلاع از

49 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
بهرام
4 سال قبل

بیشترین تناژ ممکن برای دستگاه پکیج یونیت چقدر است؟

محمد رضا یزدانی
4 سال قبل

سلام شما مشاوره رایگان در رابطه یا محصولات سرمایشی دارید؟

محمدرضا یزدانی
پاسخ به  کارشناس فنی آساتهویه
4 سال قبل

سلام مجدد دوست عزیز خیلی ممنون حتما تماس میگیرم با شرکت، ممنونم از پاسخگوییتون

علیرضا صادقی
4 سال قبل

سلام وقت بخیر
حداقل متراژ برای استفاده از این دستگاه ها چقدر هستش؟

علی تیموری
مدیر
پاسخ به  علیرضا صادقی
3 سال قبل

سلام و درود؛ متراژ ۳۰ الی ۱۸۰ متر

حیدری
3 سال قبل

سلام و درود
خواستم تشکر کنم ازتون بابت کیفیت فوق العاده محصلات، هفته پیش چند خرید فن کویل از آسا تهویه داشتم.

هلیا
3 سال قبل

سلام
از این دستگاه میخواستم ولی در تعداد کم
میفروشید؟

علی تیموری
مدیر
پاسخ به  هلیا
3 سال قبل

سلام و درود دوست عزیز
بله
و برای ثبت سفارش خرید با پشتیبانی تماس بگیرید.

رسولی
3 سال قبل

قیمت هر دستگاه چقدر هست؟

علی تیموری
مدیر
پاسخ به  رسولی
3 سال قبل

سلام دوست عزیز با توجه به تغییر نرخ ارز خواهشمندیم برای اطلاع از قیمت دقیق با پشتیبانی سایت تماس بگیرید.

علی رضا شیری
3 سال قبل

سلام. قیمت فن کویل های مختلف رو نمیتونم تو سایتتون پیدا کنم. ندارید یا من نتونستم پیدا کنم؟

علی تیموری
مدیر
پاسخ به  علی رضا شیری
3 سال قبل

سلام و درود دوست عزیز
به علت نوسانات، امکان درج مستقیم قیمت وجود ندارد، برای اطلاع دقیق از قیمتها میتوانید با پشتیبانی شرکت آسا تهویه تماس بگیرید.

قاسم مرادیان
3 سال قبل

برای اپارتمان مدل زمینی بهتر هستش یا سقفی؟؟؟
برای خرید منظورمه

علی تیموری
مدیر
پاسخ به  قاسم مرادیان
3 سال قبل

سلام و درود جناب قاسمیان
برای مقایسه این دو محصول نمیشه جواب دقیقی داد چرا که هر کدوم کاربر مخصوص به خودشون رو دارند.

نیما
3 سال قبل

پادکست های فن کویل که ضبط کردید؟
واقعا عالی هستند!

غلامی
3 سال قبل

ممنون از اطلاعات خوب و پادکستتون
ادامه هم داره؟؟

علی تیموری
مدیر
پاسخ به  غلامی
3 سال قبل

سلام و درود دوست عزیز
بله حتما قرار داده خواهد شد.

عاصفی
3 سال قبل

فن کویل دیواری بهتره یا سقفی/؟

علی تیموری
مدیر
پاسخ به  عاصفی
3 سال قبل

سلام و درود بفرمایید برای چه مکانی قصد استفاده از مدل FANCOILدیواری دارید؟

محمد
3 سال قبل

سلام. ایا نیازه که اطراف فن کویل سقفی تو کار هوا بند بشه؟ یعنی اطراف هوا سازو بگیریم که از توسقف کاذب هوا رو نکشه؟ بعد چقدر تاثیر داره؟

علی تیموری
مدیر
پاسخ به  محمد
3 سال قبل

سلام وقت بخیر دوست عزیز
بستگی به موقعیت ساختمان داره

محمد علی
3 سال قبل

تشکر میکنم از آقای رحیمی بابت این پادکست خوبی که منتشر کردن

اشکان
پاسخ به  محمد علی
3 سال قبل

واقعا پادکست خوبی بود امیدوارم باز هم این وویس ها درست کنن و بزارن برای محصولات مختلف تهویه مطبوع

علی
3 سال قبل

امکان دانلود این پادکستی که در صفحه راجب فن کویل گذاشتید هست؟

سارا
پاسخ به  کارشناس فنی آساتهویه
3 سال قبل

برای من هم بفرستید اگر میشه

سمانه
3 سال قبل

عالی بود اطلاعاتتون شما مشاوره رایگان هم دارید؟

احمد رضا
3 سال قبل

پادکست فوق العاده تکمیلی بود تشکر

لعیا
پاسخ به  احمد رضا
3 سال قبل

تو کامنت ها دیدم دوستان از پادکست تعریف می کنن گوش کردم خیلی مفید بود . مرسی که پیشنهاد کرده بودید

Neda
2 سال قبل

سلام
ممنون از توضیحاتتون
اگه فن کوئل از شب تا صبح روشن باشه و یهو بسوزه امکان داره آتیش سوزی به بار بیاد؟

محبی
2 سال قبل

لیست قیمت تو سایت ندارید؟

خانى
2 سال قبل

سلام
قربان شما الکترو موتور فن کویل سقفى ٢٢٠ ولت با توان ١/۵ مدل techro astros دارید؟.

الهه
2 سال قبل

سلام مرسی از این همه اطلاعاتی که در اختیاز گذاشتید
من میتونم مشاوره از شما بگیرم ؟

هومن
2 سال قبل

سلام موجودی برای خرید دارید ؟

رافعی راد
2 سال قبل

خیلی ممنونم ازتون واقعا توضیحات خیلی کاملی بود
تشکر از تیم خوب آساتهویه

سعید
2 سال قبل

سلام میشه به جای آب از روغن مینرال برای فن کویل استفاده کرد؟

رضا شهابی
1 سال قبل

دیگه از این کاملتر نمیشه دمتون گرم

علیرضارمضانی
1 سال قبل

باسلام قیمت فن کویل زمینی فوق باریک رابرای۱۵مترمربع میخواستم

فرهاد
1 سال قبل

واقعا مطالب فنی و جذاب بود واقعا دمتون گرم

49
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x

فرم زیر را پر کنید
تا کارشناسان ما
با شما تماس بگیرند